21 Haziran 2016 Salı

Katiller Çetesi Sarai- J.A. Redmerski Kitap Yorumum #KPİBT Okuma Etkinliği






Orjinal Adı: Killing Sarai

Yazar: J.A. Redmerski

Yayın Evi : Ephesus Yayınları

Sayfa Sayısı: 413

Çeviri: Murat Karlıdağ










Arka Kapak Yazısı: 

"Beş yıldız!" -The Book Enthusiast
"Bu seri inanılmaz." -SMI BOOK CLUB

The New York Times, USA Today ve The Wall Street Journal''ın çok satan yazarı J.A. Redmerski''den tutkunun ve hayatta kalma mücadelesinin romanı… 

Sarai henüz on dört yaşındayken annesi tarafından Meksika''daki bir uyuşturucu baronunun yanında yaşamaya zorlanmıştır. Fakat Sarai, normal bir hayatın ne demek olduğunu unutmasına rağmen, zorla alıkonulduğu evden kaçma umudunu da hiç yitirmemiştir. 
Soğukkanlı bir katil olan Victor da tıpkı Sarai gibi çocukluğundan beri hep ölüme ve şiddete tanık olmuştur. Victor öldüreceği yeni hedefiyle ilgili bilgi almak için Sarai''ın bulunduğu yere geldiğinde genç kız ,buradan kaçabilmek için elindeki tek fırsatın bu adam olduğunu anlar. Ne var ki, işler Sarai''ın planladığı gibi gitmez ve tehlikeli bir adamın elinden kaçarken, kendini Tucson''a giden bir kamyonun arkasında değil, bambaşka tehlikelerin içinde bulur. 
Firar sırasında Victor içgüdülerinin etkisindeki kişiliğinden sıyrılır, vicdanının sesini dinler ve Sarai''a yardım etmeye karar verir. Çift birbirine gittikçe yakınlaşırken, Victor kızı korumak için her şeyini, hatta herkes gibi Sarai''ın ölmesini isteyen erkek kardeşi Niklas''la aralarındaki ilişkiyi bile tehlikeye atar. 
Bu kitap Sarai ve Victor''un hikâyesidir.


Merhabalar :) Kırmızı Pelerinler olarak son yorumum ile karşınızdayım. Daha önce yorumlarını yayınladığım Hiçliğin Kıyısında ve Sonsuzluğun Kıyısında kitap yorumlarımla tanıştığımız J.A. Redmerski'nin yepyeni kitabını sizler için yorumlayacağım.

 Annesi tarafından henüz on dört yaşındayken uyuşturucu baronuna satılan ve dokuz yılını esir gibi geçiren Sarai, kaçmanın yollarını aramaktadır. Victor'un çiftliğe iş için gelmesiyle tüm olacakları göze alır ve genç kız çareyi adamın arabasına gizlice binip saklanmakta bulur. Victor'un azılı bir katil olduğunu bildiği halde içinde bir parça vicdan olduğunu umut ederek hareket eder. Sonrası bildiğimiz bir kaçış hikayesi.  Sarai'nin kendi ağzıyla itiraf ettiği Stockholm Sendromu karşımıza çıkıyor ilerleyen sayfalarda. Tabi kitabın sonuna gelince böyle bitmemeliydi demeden yapamıyorsunuz.

Kitap bittiğinde hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Aşk vardı fakat eksikti. Bir katilin tutkusunun ne kadar yoğun olabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Çok mükemmel değil mi? Ama malesef o tutku eksik kalmış. Yayın evine gelirsek; çevirisi çok hoşuma gitti akıcı ve anlamlıydı fakat bir çok kelime yanlış yazılmıştı.Kağıt kalitesi mükemmeldi. Ciltli olması zaten benim için kitabı bir adım öne çıkarıyor. E bu konuda da en iyilerden birinin Ephesus Ailesi olduğunu biliyoruz. Ben kitabımı severek okudum umarım sizde keyif alırsınız. Devamını dört gözle bekliyorum. Teşekkürler Ephesus..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder